Izolacija EPS (stiropor), XPS (stirodur), Mineralna i Kamena vuna

U ponudi termo izolacije imamo EPS (stiropor), XPS (stirodur), Mineralnu i Kamenu vunu, kao i sve potrebne lepkove, lajsne i prateći materijal za pravilnu ugradnju izolacije.

U ponudi hidro izolacije imamo vodonepropusne-paropropusne folje, nezamenjive u kosim krovovima i ventilisanim fasadama, zatim razne premaze za unutrašnju i spoljnu primenu, kao i klasične bitumenske izolacije.

Osim za termoizolaciju mineralna vuna je i odlični absorber zuka, odnosno u sistemima pregradnog zida doprinose i zvučnoj izolovanosti. Postoji veliki izbor mineralnih vuna u zavisnosti od mesta primene i željene funkcije. Veličine pakovanja odgovaraju razmaku nosača konstrukcije, a radi lakšeg transporta, pakovanja su komprimovana i do 6 puta. Kamene vune su nezamenjive u sistemima protivpožarne zaštite, a odličan su materijal za toplotnu i zvučnu izolaciju. Ploče od tvrde vune se koriste i za izradu izolacija objekata sa spoljne strane, kao i za podne izolacije, a ploče od meke i polutvrde vune za sve ostale slučajeve.
Ekspandirani, odnosno ekstrudirani polistiren. Ploče se rade sa i bez falca u velikom izboru debljina i tvrdoće, odnosno gustina. Zbog svoje lakoće i lake primene, ovi materijali imaju široku primenu u izradi termoizolacija, fasada, podnih ploča, ali i pregrada. Najčešća primena EPS ploča je u sistemima fasada, gde se ploče lepe i tipluju za fasade, a zatim se obrađuju nekim od sistema tankoslojnih maltera. Osim ploča u ponudi imamo i sav prateći materijal, kao što su polazne lajsne, ugaone lajsne, lepkovi, tiplovi, mrežice i sl.
U ovoj grupi proizvoda se izdvajaju paropropusne/vodonepropusne (Tyvek) folije, a pored njih su u ponudi i klasične folije na bazi bitumena (Villas). Paropropusne folije su nezamenjive u savremenoj izgradnji kosih krovova i ventilisanih i sendvič fasada. Ove folije uspevaju da spreče prodor vode, a u isto vreme dozvoljavaju vlazi koja se stvara od kondenza da ispari. Po načinu primene razlikujemo dve vrste folija – jedne koje idu preko izolacije i druge koje idu ispod izolacije. Osim folija u ponudi imamo i pripadajuća trake i smese za pravilno postavljanje izolacije.
  Prodajna mesta Srbija, Beograd - Zemun Ugrinovacka 171, Mala pruga, Beograd Ibarska magistrala, Novi Sad Gavrila Principa 22, Čačak Bulevar oslobodilaca b.b., Kragujevac Internacionalnih brigada bb, Niš Čamurlijski put bb
  ©2009 Dizajn i izrada - ArkNet